Kniven mot strupen

På söndag avgörs det! Ska Uppsala Volley bli kvar i elitserien? Då spelas nämligen den avgörande kvalmatchen mot Malmö VK.

Uppsala Volley har haft en strulig säsong, med många skador och andra bekymmer. På söndag står de inför årets viktigaste match hemma i Fyrishov. Då avgörs nämligen om laget blir kvar i elitserien eller inte.
Efter missat slutspel fick de spela playdown mot Södertelge. Efter tre stenhårda femsetsmatcher stod Södertelge som vinnare med 2-1 i matcher och det blev Uppsala Volley som tvingades till kvalspel mot Malmö VK. Den första kvalmatchen, i Malmö, blev också den en femsetare, men med Uppsala Volley som vinnare. Vinner Uppsala på söndag är de kvar i elitserien, förlorar de spelas direkt ett avgörande ”golden set” till 15.
Malmö VK:s trupp har en medelålder på 35 år jämfört med 24 för Uppsalas. De kan ställa en mycket rutinerad förstasexa på planen med förre landslagsmannen och femfaldige svenske mästaren Carl Ahremark i spetsen. Ytterligare tre spelare har utlandserfarenhet.

Kval till elitserien
Söndag 16 april kl 17.00 Uppsala Volley – Malmö VK Fyrishov
Uppsala vann bortamatchen med 3-2. Kvalet avgörs som hemma/bortamöten med ett ”golden set” som avgörande direkt efter andra matchen om det behövs.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.