Kvartsfinalklara trots förlust

Centern Simon Kärrman fick för första gången rejält med speltid och gjorde mycket bra ifrån sig.

Genom segern mot Södertelge i torsdag och Lunds förlust mot Vingåker igår var Uppsala Volley redan kvartsfinalklara när de idag mötte Habo på bortaplan. En match där de pressade hemmalaget till skiljeset men föll med 3-2 (25-20, 25-27, 25-15, 20-25,15-12)

I höstas vann Uppsala Volley ganska lätt mot Habo i seriepremiären. Då bestod Habo mest av egna talanger. Nu har man hämtat in tre utlänningar, bland dem kanadensaren Andrew McWilliam som egentligen bara skulle vara tränare men nu har blivit spelande tränare. Ändå kunde Uppsala pressa dem till skiljeset.
– Jag är helt slut, och det är nog spelarna också både i kropp och huvud. Så roligt att vi kan spela så bra volleyboll. Taktiken var att serva tufft, våga i anfall och slita, slita, slita i försvar. När vi gör det kan vi pressa motståndarna, säger tränaren Michael Jestin.
– Alla jobbade bra idag, men en liten eloge åt Oskar Trozell som kom in och avlastade Edvard Nordlund som sedan kunde komma tillbaka och vara med om att vända i fjärde set. Och ett stort beröm till centern Simon Kärrman, som för första gången fick rejält med speltid och gjorde det galant.
På lördag reser Uppsala Volley till Halmstad för att möta seriens suveräner på bortaplan. Helgen därpå väntar två uppskjutna hemmamatcher, mot Örkelljunga och Falkenberg, innan kvartsfinalerna tar vid.

Poäng Uppsala: Gianno Beij 24, Gustav Molin 17, Edvard Nordlund 9, Carl Berkefelt 9, Simon Kärrman 6, Alex Jenkins 4, Martin Schol 3 och Oskar Trozell 2.

Återstående matcher i grundserien
Lör 26/2 15.00 Hylte/Halmstad – Uppsala Volley
Lör 5/3 16.00 Uppsala Volley – Örkelljunga
Sön 6/3 16.00 Uppsala Volley – Falkenberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.