Lagkapten Adrian Norrby ser fram mot elitserien

– Att få spela i elitserien med UVBS har varit en dröm sen jag började spela volleyboll för 13 år sedan. Något som jag aktivt varit med och planerat i flera omgångar sedan 2012, det har varit tre elitseriekval och många möten. Att vi nu äntligen är framme vid comebacken är så otroligt häftigt!

Adrian Norrby har ändå fått pröva på elitserien, eftersom han under några säsonger spelade i Tierp. Men det är i UVBS han har sitt hjärta och han har varit en av de drivande krafterna för att klubben som vann SM-guld 1994 nu åter är tillbaks i elitserien.

Förra säsongen defilerade UVBS genom Div 1-serien utan förlust. Sedan kom covid-19-restriktioner som gjorde att elitseriekvalet ställdes in.

– Vi såg så otroligt mycket fram emot att få spela ett kval, och när det ställdes in kändes det lite som ett antiklimax. Det blev en nervös väntan på besked om vad som skulle hända. När beskedet väl kom att vi fick gå upp, infann sig en obeskrivlig lättnad och glädje. Motivationen att träna gick upp i topp igen!

Laget har tränat intensivt ända fram till den här veckan, sedan blir det en liten paus då spelarna kör individuell fys-träning innan man återsamlas med laget i augusti. Då ansluter också några nya spelare som ska förstärka truppen.

Vad tänker du om att få spela i elitserien med UVBS?
– Jag ser fram emot att få visa klubben, staden och svensk volleyboll vilka vi är. Vi har en bred trupp där alla jobbar tillsammans för att förbättra varandra och sig själva, avslutar Adrian Norrby.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.