Libero Albert ger allt för laget

– Det är alltid kul att spela mot moderklubben på deras hemmaplan med vänner och familj på läktaren, men sedan vill jag ju så klart alltid vinna, säger Uppsala Volleys libero Albert Johansson.

På lördag vänder elitserien. Uppsala Volley möter Södertelge VBK på bortaplan. Det var i den klubben Albert Johansson började sin karriär. Senare blev det spel utomlands och SM-guld med Linköping innan de drog sig ur elitserien och han fick ett oplanerat sabbatsår. Den här säsongen har han gjort en omstart med Uppsala Volley och har fått mycket speltid, nästan så han skäms.
– Jag känner ibland att jag kanske får spela lite för mycket. Det finns andra duktiga spelare i laget som förtjänar en del av min speltid. Men jag litar 100 procent på att våra tränare gör det bästa för laget och följer deras beslut så gott jag kan, säger Albert Johansson..
– Det är sjukt kul att ha Albert i laget, en riktig lagspelare som alltid ger allt för laget. Han har en otrolig kämparinstikt och ger aldrig upp. Det är sådana vi vill ha i laget. Sedan jobbar vi så klart på att göra honom ännu bättre rent tekniskt och taktiskt, säger tränaren Michael Jestin.
– Laget är verkligen ett lag.Vi vinner, kämpar och förlorar ihop. Vi hjälper varandra i alla lägen att nå vars och ens fulla kapacitet och jag måste erkänna att vi har vunnit mer än jag förväntade mig från början, fortsätter Albert Johansson.
Det räckte dock inte hela vägen till Grand Prix och nu är siktet inställt på att vara med och nosa på en semifinalplats vid slutspelet i vår.
– Det ska bli roligt att möta Södertelge igen. Passaren Alex Jenkins dras fortfarande med skadebekymmer, men Pontus Fredstam spelade jättebra senast så det är ingen större nackdel. Vi siktar på att ta tre poäng igen som vi gjorde på hemmaplan, säger tränaren Michael Jestin till sist.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.