Libero med elitserierutin redo för UVBS


Theo Biström t.v blir återigen lagkompis med Edvard Nordlund t.h (här i Tierp).   Foto: Svensk Volleyboll/Magnus Lilja

Liberon Theo Biström från Norsjö har skrivit på för UVBS kommande säsong. Han kommer närmast från elitseriespel med Tierp och innan dess tillbringade han tre år på RIG i Falköping.

Theo Biström är en utpräglad libero som hunnit med tre år på volleybollgymnasiet och ett år i elitserien med Tierp. Förra säsongen blev ett mellanår men nu är Theo redo för en rejäl satsning på volleybbollen igen.
– Det känns jätteroligt. När jag valde att inte spela förra säsongen var tanken att jag skulle lägga av helt och endast satsa på mina universitetsstudier. Men efter några försäsongsträningar i Uppsala i våras blev jag sugen på att börja om igen så nu är jag här och taggad till tusen, säger han.

Trots att Theo spelat på elitnivå i flera år ser tränarna Patrik Törner och Michael Jestin stor utvecklingspotential i Theo.
– Theo har en otroligt bra spelförståelse och är väldigt snabb. Men vi kan nöta på detaljer i rörelsemönstret som kommer att göra att Theo blir ännu bättre. Sedan behöver han tuffa till sig lite och verkligen visa alla hur otroligt bra han är som libero, säger Patrik Törner.

Vad tycker du själv att du kan bidra med till laget?
– På planen hoppas jag kunna bidra med mycket energi men även stabilitet och struktur. Utanför planen hoppas jag att mitt glada humör hjälper till att sprida och upprätthålla den sköna stämningen som jag tycker laget har, säger Theo.

Vi hälsar Theo välkommen till Uppsala Volleyboll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.