Lovande center klar för UVBS

Uppsalafostrade centern Simon Kärrman har skrivit på för UVBS kommande säsong. Simon har spelat ungdomsvolleyboll och även seniorvolleyboll i Uppsala de senaste åren. Nu tar han steget fullt ut för att vara med i satsningen mot eliten.

Den senaste säsongen har dock blivit lite upphackad då Simon haft lite problem med hopparknä. Men under våren och sommaren har fokus legat på rehab och nu är den långa centern redo för spel med elitlaget.
– Simon är trots sin längd (202 cm) en mycket rörlig och motorisk spelare. Nu behöver han först och främst bli helt bra i knäna och sedan, med bra träning och mer styrka, kommer han att kunna bli en riktigt bra elitseriecenter, säger tränare Patrik Törner.
Simon själv tror mycket på UVBS inför kommande säsong.
– Jag tror att vi kommer vara ett av de absolut starkaste lagen i division 1. Därför kommer säsongen handla mycket om att förbereda oss inför ett eventuellt elitseriekval, säger han.
För egen del ser han längre än bara en säsong, målet på lite längre sikt är att få spela i elitserien.
– Personligen satsar jag på att åter bli helt skadefri för att kunna ta till vara på denna möjlighet och fortsätta utvecklas som spelare. Jag tycker satsningen innebär en fantastisk möjlighet för mig att fortsätta förbättras som volleybollspelare och samtidigt bidra till framgångar på hemmaplan, säger Simon Kärrman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.