Nykomlingen Floby på besök

Lagkapten Adrian Norrby jublar. Han toppar också Elitseriens blockliga.

Uppsala Volley har inlett sin elitseriecomeback strålande med två raka vinster. På lördag kommer den andra nykomlingen, Floby, på besök till Fyrishov. Då kommer Uppsala dessutom att få publikstöd, men bara av max 50 personer.

Floby VK är en av de äldsta klubbarna i landet och har SM-guld på meritlistan, men har liksom Uppsala haft en period i lägre divisioner. De har storsatsat inför återkomsten. Den förre kubanske OS-spelaren Felix Casanova har blivit tränare och de har förstärkt med två utländska drakar – 208 cm långe högerspikern Matthew Aubrey från Australien och 201 cm långe centern Alexander Palmatier från USA. Floby har tvärtemot Uppsala inlett med två förluster, mot seriefavoriten Sollentuna och mot Lund. Den senare dock med minsta möjliga marginal i skiljeset.
– Årets Elitserie ser ut att bli riktigt jämn där i stort sett alla kan slå alla. Det innebär att varje match kommer att vara tuff. Floby visade mot Lund att de är ett riktigt bra lag som kommer att vinna många matcher i år. Så för vår del innebär samma inställning som tidigare matcher, vi har allt att vinna och inget att förlora, säger tränare Patrik Törner.
Den strålande inledningen syns i elitseriens poängligor. Efter två omgångar toppar lagkaptenen Adrian Norrby elitseriens blockliga, med ett snitt på 1,14 block per set, och Edvard Nordlund är fjärde effektivaste poänggörare med 6,29 p/set.
– På lördag kommer laget glädjande nog att få publikstöd. De 50 biljetterna är eftertraktade och fördelas bland dem som köpt säsongsbiljett, förklarar elitansvarige Anders Johansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.