Oskar fick en nystart i UVBS

 

Oskar Trozells volleybollkarriär fick en nystart när han gick över från Sollentuna till Uppsala Volley inför förra säsongen. Från att ha varit center skolades han om till en effektiv högerspiker. Nu följer han med laget upp i elitserien.

– Jag började med volleyboll ganska sent i livet. Jag var 15 år och då blev det att jag direkt fick hamna på den ”lättast möjliga positionen”, center. Det gjorde att jag inte fick ta del av varken försvar och servemottagning. Den senaste säsongen var otroligt lärorik och spännande! Jag fick mycket ny kunskap om sporten och fick lära känna fantastiska lagkamrater, säger Oskar Trozell.

– I Sollentuna spelade Oskar i B-laget och nosade på en plats i A-laget. Han var en oslipad diamant när han kom och började träna med oss eftersom han studerade här i Uppsala. Under förra säsongen tog han stora steg mot att bli en etablerad elitseriespelare, säger tränaren Patrik Törner.

– Att spela i elitserien ska bli spännande, verkligen! Det blir ett helt nytt motstånd och nu gäller det att prestera på sitt yttersta 100% av tiden. Att jag skulle spela i elitserien med Uppsala Volley var en självklarhet. Jag har fått mycket respekt och stöd från klubben och att premiärspela i elitserien med just Uppsala Volley ser jag som det rätta beslutet, avslutar Oskar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.