Oskar Trozell kan bli ”årets rookie”

Uppsala Volleys Oskar Trozell är en av sex nominerade till utmärkelsen ”årets rookie”. Bland de nominerade finns ingen som gjort så många poäng som Oskar Trozell.

När Svensk volleyboll släppte de nominerade till ”årets spelare” och ”årets rookie” finns Uppsala Volleys Oskar Trozell med som kandidat till ”årets rookie”.
– Oskar har gjort stora framsteg denna säsong. Det är hans första elitseriesäsong och hans andra som högerspiker. Jag tror att Oskar har god chans att bli årets rookie även om det är några till som gjort en bra första säsong, men ingen har gjort så många poäng som Oskar, säger tränaren Patrik Törner.
– Känns superkul! Inget jag hade som förväntan alls, men verkligen roligt att jag har gett ett intryck, säger Oskar Trozell själv.
– Säsongen har varit lite gott och blandat. Som lag har vi stått både på bergstoppar och dalar, vunnit matcher vi inte skulle vinna och förlorat matcher där vi hade mycket mer att ge. Det representerar rätt mycket min egen prestation också, men jag har över säsongen utvecklats väldigt mycket vilket jag är nöjd med. Det blir en helt annan upplevelse att gå från divisionspelare till elitseriespelare och det har verkligen varit en resa! säger Oskar Trozell.
– Oskar ställer höga krav på sig själv, men vi försöker få honom att förstå att han gjort en kanonsäsong. Om man tittar vilka spelare han har före sig i poängligan är det med ett undantag, supertalangen Hampus Ekstrand på Volleybollgymnasiet, proffs eller svenska spelare med erfarenhet från landslagsspel och proffsspel utomlands, säger Patrik Törner.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.