Östervåla-Simon satsar mot eliten

Östervålagrabben Simon Kärrman har bara spelat volleyboll i fyra år, men är redo för elitserien med Uppsala Volley till hösten – om knäna håller.

Inför förra säsongen plockades den unge centern Simon Kärrman upp från B-laget för att vara med i satsningen mot eliten och nu följer han med upp till elitserien. Han har dock haft en del problem med så kallade hopparknän.

– Jag spelade inte så mycket förra säsongen på grund av mina knän men lyckades ändå bidra med en hel del servbyten, vilket var himla kul. Rehaben går bra, det är lite upp och ner men överlag har det blivit mycket bättre det senaste året. Målet är att jag ska vara tillbaka när serien startar, säger Simon.

– Simon är trots sin längd (202 cm) en mycket rörlig och motorisk spelare. Nu behöver han först och främst bli helt bra i knäna och sedan, med bra träning och mer styrka, kommer han att kunna bli en riktigt bra elitseriecenter, säger tränare Patrik Törner.

– Personligen satsar jag på att åter bli helt skadefri för att kunna ta till vara på den möjlighet som Uppsala Volleys elitsatsning innebär. Satsningen ger mig en fantastisk möjlighet att fortsätta förbättras som volleybollspelare och samtidigt bidra till framgångar på hemmaplan, säger Simon Kärrman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.