Passare med Elitserierutin klar för UVBS

Nu har UVBS herr gjort klart med en förstepassare inför kommande säsong. Det är ingen mindre än rutinerade Peter Anundgård som har skrivit på för laget.
– Jag har fått en nytändning, säger Peter efter vårens försäsongsträningar.

Peter Anundgård är nog känd bland de flesta inom Uppsala Volley då han spelat i både UVBS och Teknikum de senaste åren. Där har han spelatpå alla positioner men egentligen är han en mycket duktig passare.
– Peter är en mycket duktig spelare med en otroligt bra förståelse för spelet. Dessutom är han en utmärkt lagspelare som behåller lugnet i tuffa lägen samtidigt som han alltid ger allt, säger tränaren Patrik Törner.

Peter har de senaste åren mest spelat volleyboll som motionsform men han har fina meriter sedan tidigare då han varit förstepassare både i Säter och Tierp då lagen spelat i Elitserien. Säsongen 2013/2014 var Peter förstepassare i Tierp då laget tog sig till semifinal i SM-slutspelet.
– Det är inget snack om att vi har knutit till oss en riktigt bra passare. Peter har varit med och tränat under försäsongen och han har för varje träning blivit lite bättre. Så efter en sommar med ordentlig fysträning ska det bli riktigt kul att se Peter på banan igen, säger Patrik Törner.

Peter själv ser också fram mot kommande säsong.
– Det kommer att bli en spännande säsong. Vi är ett gäng med både äldre rutinerade spelare och unga hungriga spelare som är på väg uppåt, det kommer att bli väldigt roligt, säger han.
Och på frågan vad han själv kan bidra med säger Peter så här:
– Rutin är otroligt viktigt för en passare och nu när jag är några år äldre i kombination med nytändningen från min sida i och med denna satsning tror jag att jag kan utvecklas fortfarande samtidigt som jag kan bidra med lugn och trygghet i de tuffa matchsituationerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.