Passaren fortsätter i Uppsala Volley

Uppsala Volleys passare Alex Jenkins känner att han utvecklas både på och utanför planen här i staden och fortsätter en säsong till med klubben.
– Han är lugn och fokuserad men ändå positiv och motiverande i matchen. Precis det man vill ha av en passare, säger tränaren Michael Jestin.

– Både som person och spelare får jag den utmaning jag behöver här i Uppsala. Därför stannar jag i klubben för att fortsätta utvecklas och bli bättre, säger Alex Jenkins som skrivit på för ytterligare en säsong.
Han förklarar att han var nöjd med förra säsongen och var faktiskt lite överraskad över hur bra det unga och oerfarna laget presterade mot rutinerade motståndare.
– När vi nu får behålla de flesta spelarna är det en bra bas att bygga vidare på. Dessutom har vi ju en del nyförvärv som stärker truppen så i år tycker jag att vi har ett bra läge för att vara med och konkurrera, säger han.
– Alex är den mest seriösa idrottaren jag träffat i min tränarkarriär. Han har full koll på allt om sin bollträning, sin teknik och taktik, sin styrka och sitt lag. Han är en person som leder genom att visa vägen. Han är inte den mest högljudda spelaren men det han säger lyfter alltid hela laget, säger tränaren Michael Jestin.
– Under våren och sommaren har vi jobbat mycket med Alex rörelsemönster och hur han tar sig till bollen. Nu flyter han mer på planen och kommer därför kunna spela precisare och snabbare pass även från svåra lägen, förklarar Michael Jestin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.