Passarveteranen blir libero

 

Det är 23 år sedan Peter Anundgård började spela volleyboll hemma i Ragunda i Jämtland. Tillsammans med sin bror Daniel hamnade han några år senare i Uppsala där han spelat med både UVBS och Teknikum. Men framförallt har han gjort ett antal elitseriesäsonger i Säter och Tierp.

När Uppsala Volley inledde sin satsning förra året fick han en nytändning och hakade på och var förstepassare under den vinstrika säsongen i div 1. Nu har UVBS värvat den engelske passaren Alex Jenkins, med landslagsmeriter, och unge passaren Pontus Fredstam från Volleybollgymnasiet. Då kommer Peter Anundgård att spela libero, en uppgift han prövat då och då under karriären.

– Uppgiften som libero kommer att bli kul. En liten annan utmaning där jag tror jag kan bidra med mycket lugn och trygghet, säger Peter själv.

– Peter är otroligt komplett som volleybollspelare. Han har många års erfarenhet av elitseriespel och var till exempel förstepassare i Tierp när de var med i toppen av elitserien. Att han nu går in som libero känns tryggt och bra för hela laget, säger tränaren Patrik Törner.

– Förra säsongen var rolig och givande på både träning och match, men den kommande säsongen blir väldigt intressant. Nya hungriga spelare vill in och visa vad de går för, samtidigt som stommen är kvar från förra året. Alla kommer att vara ännu mera taggade, avslutar Peter Anundgård.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.