Rutinerad center från Habo klar för UVBS

Han kommer närmast från KFUM Göteborg men är uppvuxen och skolad i volleybollmeckat Habo. Där har han även hunnit med en elitseriesäsong som startcenter innan det blev studier och Göteborg. Nu är Daniel Fridolfsson klar för UVBS.

Daniel är trots sin längd en skolad center med bra koll, något som UVBS kan ha nytta av.
– Vi har ju både rutinerade centrar och centrar som är långa men inte färdiga ännu, så Daniel kommer verkligen in och förstärker stabiliteten i laget med sin erfarenhet och rutin, säger tränare Patrik Törner.

Daniel är en positiv spelare som under augusti gett allt på träningarna.
– Jag tror min första säsong här i UVBS kommer vara jätterolig. De är väldigt skönt som spelare att hela laget är ambitiösa och verkligen vill utvecklas både individuellt och som grupp, säger Daniel.

Vad tror du att du kan bidra med?
– Det jag personligen kan bidra med är en trygghet och ett lugn på planen. Hjälpa till att hålla fokus uppe när laget blir trött och stressat. Rent volleybollmässigt är blocket klart min starkaste sida.

Vilka mål har du med säsongen?
– Personligen hoppas jag självklart på att utvecklas som spelare framför allt inom anfall i transition och sedan vore de roligt att pusha upp fysen och komma tillbaka till den gamla nivån. Målet till våren är att spänsta 1 meter igen!, säger Daniel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.