Rutinerade Alex blir ”pappa” i laget

Alex Jenkins är engelsman, men nästan svensk vid det här laget. På söndag inleder han nämligen sin åttonde säsong i volleybollens elitserie. Sedan flera tunga, rutinerade namn har slutat är han lite av ”lagets pappa” i årets ungdomliga trupp i Uppsala Volley.

– Med alla unga spelare börjar jag känna mig lite äldre, men samtidigt känns det bra att ha en massa erfarenhet att försöka överföra på de yngre, säger 29-årige Alex själv.
Efter fem säsonger i Vingåker, där han också träffade sin svenska sambo, kom han till Uppsala lagom till elitseriecomebacken för två år sedan. Han har tagit rollen som förstepassare och precis som alla andra utlänningar i laget är han inte proffs, utan jobbar vid sidan av volleybollen.
– Jag är fys-tränare för en rad lag i olika sporter, till exempel Sirius och Hagunda innebandy, GUSK damfotboll och lag i lägre divisioner.
Med ganska korta spelare i truppen kommer Uppsala Volley i år att försöka spela ett snabbare spel för slippa fastna i motståndarblocket.
– Ett snabbare spel kräver mer av passaren, men det väldigt roligt och pushar oss att fokusera och leverera mer exakt. Det är svårare, men det är bara roligt. Jag tror att vi tillsammans ska bli en svår nöt att knäcka för många lag och med vårt snabba spel kan vi kanske till och med rå på topplagen, säger Alex Jenkins.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.