Rutinerade Erik Soxbo kör en säsong till


Foto: Robert Boman/Svensk Volleyboll

Han var lagkapten senast UVBS spelade i Elitserien. Nu väljer rutinerade Erik Soxbo att spela en säsong till i UVBS elitlag.

Erik Soxbo är en rutinerad spelare. Med massor av säsonger bakom sig, bland annat i elitserien kommer Erik att kunna bidra med kunskap och stabilitet.
– Jag har ju elitseriespel i bagaget, och en rutin som många i laget saknar. Jag kommet oundvikligen få ta papparollen i laget, trots min barnsliga humor, säger Erik som visat vägen under sommaren då han skött fysträningen exemplariskt.
– Erik har tränat riktigt bra i sommar, det syns redan nu på träningarna att de yngre spelarna i laget får slita hårt för att ta en plats på banan, vilket ju är precis som det ska vara, säger tränaren Patrik Törner.

Trots att Erik är veteran är det inget som märks på banan.
-Under Veteran-SM inomhus i vintras spelade jag min bästa volleyboll på länge. Det ska bli kul att se hur mycket starkare och bättre jag kan bli med Patriks och Mickes hjälp, säger han.
Och i veteransammanhang har Erik visat att han håller bra fysik fortfarande då han kan stoltsera med Sm-guld både inomhus och på beachen.

Vad ser du fram emot med kommande säsong?
– Bra och tuffa träningar med motiverade ungdomar, avslutar Erik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.