Rysaren mot Jomala

Igår morse satte sig 11 spelare och 2 coacher i bilarna på väg mot Jomala och en match vi visste skulle kunna vara avgörande. Alla spelare var taggade eftersom vi anade att Jomala eventuellt hade lånat in äldre, och därmed väldigt rutinerade, spelare.

Självklart stämde det. Redan vid inspike såg vi att smasharna var brantare och passarna snabbare än vad vi var vana med, och innan vi visste ordet av var det dags för line up och en presentation av alla spelare. Även fast vi var beredda på en lineup blev det lite virrigt och vi riktade blickarna mot speakern och inte publiken som glatt fick nöja sig med att se våra ryggar istället…

Efter den komiska presentationen av ett virrigt bortalag var det dags för matchstart. Båda lagen inledde starkt och glädjen efter vunnen poäng var påtaglig. Ett jämnt set, utan någon solklar vinnare, togs tyvärr hem av Jomala med 26 – 24.

När det var dags för set nummer två hade vi i Uppsala tappat lite av stinget. Det var surt att förlora ett sådant jämnt set och efter det kändes det som att allt gick fel. Jomala tog även detta set, om än en aning lättare, med 25 – 13.

Sedan hände det någonting. I tredje set ledde det Åländska laget med 17 – 7 när vi bestämde oss för att det var nog. Petra går in och servar hem ett par poäng och Jomala börjar helt plötsligt att missa. Det var allt från spikes, miss i kommunikation och även serverna när de vann tillbaka poängen. Vi gjorde en enorm upphämtning och det blev allt jämnare och jämnare. Till slut slog vi in setbollen och glädjen var total. En väldigt välförtjänt setvinst till oss! 25 – 27.

Tyvärr räckte inte glädjen och energin när vi klev in på planen för att spela det fjärde setet. Jomala sträckte på sig och tog snabbt en 7 – 0 ledning. Vi hade aldrig någon riktig chans att komma ikapp, även om vi inte spelade speciellt dåligt. Jomala tog hem setet med 25 – 16 och blev där med matchens vinnare.

I förra mötet blev det en otroligt jämn 5-setare som även där vanns av det Åländska laget.

– De satsar verkligen på att vinna serien, och om det blir så ska vi vara stolta att vi tagit totalt 3 set mot dem, säger Ida Lindqvist, Libero i UVBS Dam B som tidigare spelat i Jomala.

UVBS Dam B taggar om inför nästa hemmamatch, som sker Söndag 12/3 mot Jomala B. Matchstart 16:15. Hoppas vi ses!

/UVBS Dam B + Coacher

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.