Seriefinal och Upplandsderby när Tierp kommer på besök


UVBS leder division 1 norra överlägset efter 13 omgångar. Till helgen blir det seriefinal och Upplandsderby när tabelltvåan Tierp kommer på besök.

– Det känns som om vi har tagit tillbaka storebrorsrollen, säger UVBS tränare Patrik Törner.

Inför säsongstarten hade Uppsalas volleybollherrar ett tydligt mål – ta laget tillbaka till Elitserien. Hittills har laget gjort allt rätt då man efter 13 omgångar är obesegrade och ohotat leder division 1 norra. Tvåa men med betydligt färre poäng ligger rivalen Tierp som länge varit storbros i Uppland men som till denna säsong fått se sig omsprungen.
– Tierp har ju varit det bättre laget de senaste 15 åren men nu är det vår tur igen, säger Patrik Törner.


Inför seriefinalen och framför allt inför det stundande elitseriekvalet har UVBS gjort ytterligare en värvning. Före detta storspelaren och landslagsmeriterade Lawrence Montas har valt att göra comeback och kommer efter några veckors träning att gå in i truppen inför mötet mot Tierp.
– Det känns roligt att vara tillbaka, jag har saknat att spela i ett lag på elitnivå. Det är roligt och utmanande att jobba sig i form igen och det är med ett leende man möter 11 andra taggade spelare i hallen varje gång inför träning, det har man saknat, säger Montas.

Vad tror du att du kan bidra med?
– Jag kan förhoppningsvis bidra med rutin och tävlingsinstinkt. Jag hoppas också kunna vara en bra “coach” på planen och bidra med tips och sprida rätt energi till laget. Jag har också spelat många viktiga avgörande matcher vilket jag tror är viktigt i en kvalsituation som vi står inför.

Vad kommer att krävas för att det ska bli ett lyckat elitseriekval?
– Det krävs en trupp som verkligen vill tävla. Man kommer långt med rätt inställning på träningar och match. Det gäller att man skapar den intensiteten som krävs och att alla dyker upp till träningar och match med en vilja att verkligen våga tävla på sitt max. Då utvecklas man som lag och enskild spelare, avslutar Montas.

Men innan det är dags för elitseriekval ska Uppsala bevisa att man är storebror när Tierp ställer sig på andra sidan nätet i lördagens seriefinal. Tierp kommer garanterat att vilja något annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.