Serielunk igen efter guldet

Carl Berkefelt, Pontus Fredstam och Gustav Molin. Alla tre valdes in i All Star Team vid U23-SM. Foto: Petter Borna

Efter segern i U23-SM är det åter dags för elitseriespel för Uppsala Volley på lördag. Då kommer Sollentuna på besök till Fyrishov för en derbymatch. Uppsala har haft en tuff inledning på säsongen men tror på sin spelidé och kämpar vidare.

Det kunde ha börjat bättre. Utlänningarna (två australier och en engelsman) fick inte sina tillstånd i tid och saknades i några matcher i början. Sedan fick man skador på nyckelspelare som passaren Alex Jenkins och poängmaskinen Jimmy Caryle. Fem raka förluster och chansen att nå GP är borta.
– Ja, det har varit en tuff inledning på säsongen, men vi pratar om det och diskuterar det i laget. Vi håller på att lära oss ett snabbare spel som vi tror på och vi ser hur spelarna utvecklas och det gör att vi kan hålla motivationen uppe, säger tränaren Michael Jestin.
– Vi lär oss att spela bättre volleyboll och jobbar vi på på träningarna så kommer segrarna att komma.
Förra helgen vann klubben U23-SM, vilket kommer att uppmärksammas innan matchstart.
– Det bidrar givetvis till motivationen att få ett sådant kvitto. Halva vårt elitlag är ju i den åldern och då är de bäst i landet. Det visar också att vi är bra på att utveckla unga spelare, de här har gjort stora framsteg de senaste åren, säger Michael Jestin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.