Sista matcherna före slutspelet – tuffa bortamatcher

Till helgen avslutas elitserien i volleyboll. Uppsala har två tuffa bortamatcher i Lund och Halmstad, men också siktet inställt på slutspelet som börjar veckan efter.

Uppsala Volley tvingades ju till träningsuppehåll under en vecka på grund covid-19 i truppen. Förra helgen saknades ett antal spelare som satt i karantän. Dessutom saknades tränarduon Patrik Törner och Michael Jestin.
– Nu åker både Michael och jag med på bortamatcherna. Dessutom assisterar sportchefen Lisa Dahlman på bänken, berättar Patrik Törner.
– Däremot låter vi en del av spelarna stanna hemma och ladda för slutspelet. Några är trötta efter covid-19 och någon dras med småskador. Det gör att vi plockar upp Lucas Wiik från B-laget och Hjalmar Haldorsson från juniorlaget, fortsätter han.
Uppsala ligger just nu nia i tabellen, och ligger de kvar på niondeplatsen efter helgen får de möta åttan i åttondelsfinal. Där ligger Södertälje som har en bortamatch mot formstarka Falkenberg kvar.
Det mesta tyder alltså på det blir det Uppsala och Södertelge som möts i åttondelsfinalen. I så fall kommer Södertelge till Fyrishov torsdagen den 4 mars, medan returen spelas i Södertälje lördagen den 6 mars.

Återstående matcher i elitserien
27 feb 15:00 Lund – Uppsala
28 feb 13:00 Hylte Halmstad – Uppsala
Prel åttondelsfinaler
4 mars 19.00 Uppsala – Södertelge
6 mars 16.00 Södertelge – Uppsala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.