Ska GP-drömmen leva vidare?

Tränaren Michael Jestin tror på seger mot Södertelge.

Uppsala Volley drömde om Grand Prix när serien startade. Hittills har man vunnit de matcher man borde, men har tappat onödiga poäng genom 3-2-vinster. Ska Grand Prix-drömmen leva vidare krävs det full pott mot Södertelge på lördag. Lagen möttes i åttondelsfinalen i våras och då var Södertelge starkast.

– Drömmen om Grand Prix lever fortfarande, men helgens match blir ett kvitto på om den är realistisk eller inte, säger tränaren Michael Jestin.
– Jag tror vi har väldigt bra chans att vinna. Södertälje är bra, men jag tror vi är snäppet bättre. Vi slog dem på en försäsongsturnering, men det ska man inte dra för mycket slutsatser av. De har en ung libero som har potential med som inte riktigt kan ge tryggheten ännu, det kommer vi att utnyttja. Deras nya högerspelare är seriens näst bästa poängplockare men vi har ett bra block-försvarsspel så vi ska försöka sätta stopp för honom på samma sätt som vi stoppade Örkelljungas höger i söndags. Med bra blockspel mot deras höger och slit i försvaret kommer vi långt.
– Våra första fem matcher har varit lite under vad jag hoppats. Vi skulle ha tagit full poäng mot både Lund och Örkelljunga. Vi är fortfarande lite för osäkra i vårt spel för att vara stabila och stänga en match när det gäller. Alla spelare måste kunna göra ett perfekt framspel, en bra pass och ett tufft anfall i alla lägen. Där är vi inte idag, men det kommer, avslutar Michael Jestin.

Uppsala – Södertelge, Fyrishov lördag 30 okt kl 16.00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.