Ska Uppsala Volley slippa kvalet?

Det blev inget slutspel för Uppsala Volley i år. Efter en tuff och strulig säsong tvingas de i stället spela playdown för att undvika kvalspel. På söndag tar de emot Södertelge på hemmaplan.

Förra året möttes de i åttondelsfinal, i år möts de i playdown. Den som vinner slipper kvala mot Malmö VS. Playdown avgörs i bäst av tre matcher, där Uppsala börjar hemma och Södertelge har de övriga på sin hemmabana.
– Det är både för- och nackdelar med att börja hemma. Bra om man kan få en bra start på matchserien, men man har ju ändå en avgörande match på bortaplan, säger Uppsalatränaren Michael Jestin.
I söndags bjöd man bra motstånd mot Floby VK trots att man inte kunde mönstra den bästa uppställningen.
– Vi har det fortsatt tufft i truppen. Vi har en bruten näsa, en sträckning i vad, en axel som hoppat ur led och ett avdraget korsband. Känns jättetrist när det är så viktiga matcher framöver, men tur att vi har en bred trupp.
När lagen har mötts i serien har de vunnit sina hemmamatcher. Uppsala behöver vinna minst en match på bortaplan också för att undvika kval.
– Självklart kan vi det! Vi behöver bara göra samma sak igen som i den senaste matchen då vi vann med 3-1. Vi behöver ha bra serve och gemensamt slit. Dom har en väldigt bra center i Blake Leeson, men kan vi serva bra så håller vi honom borta från anfallsspelet. Vi behöver även vara bra i omställningen från försvar till anfall vilket man gör bäst om alla drar sitt strå i stacken och man fungerar som enhet, säger en hoppfull tränare till sist.

Playdown
Förkval om vilket lag som slipper kvalspela mot Malmö VS om en plats i nästa säsongs elitserie
Sön 19 mars 15.00 Uppsala Volley – Södertelge
Sön 26 mars 16.00 Södertelge – Uppsala Volley
28-30 mars Södertelge – Uppsala Volley (ev avgörande)

Kvalet
för det förlorande laget spelas som hemma/bortamöten med ett ”golden set” som avgörande direkt efter andra matchen om det behövs. Malmö VS börjar hemma och elitserielaget har alltså hemmaplan i ett eventuellt ”golden set”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.