Skolad belgisk vänsterspiker förstärker UVBS herr under hösten


Foto: Per Eliasson Foto
UVBS herr har gjort klart med den belgiske vänsterspikern Gijs Bellers som förstärker laget under hösten.

– Gijs är här för studier men är såklart en skolad volleybollspelare som har kommit bra in i truppen, säger tränare Patrik Törner.

Strax före sommaren fick tränarna i UVBS reda på att en belgisk vänsterspiker skulle komma till Uppsala för studier under hösten.
– Vi tittade på video när Gijs spelade och det såg bra ut. Han är inte en så stor spelare men har riktigt bra koll på alla moment och han är en smart spelare, säger Patrik Törner.
Efter några provträningar under hösten blev det klart att Gijs tog en plats i truppen och under försäsongen har han gjortn riktigt bra i från sig.
– På försäsongsturneringen i Södertälje visade Gijs att han är van att spela på den här nivån, säger Patrik.

Gijs själv trivs bra i Uppsala och med laget.
– Jag gillar Uppsala mycket. Staden är ganska lik min hemstad Leuven i Belgien, en liten stad med ett gammalt universitet med många studenter, så jag känner mig som hemma, säger Gijs och fortsätter:
– Jag är glad att jag hittat UVBS att spela volleyboll med, det är en bra klubb och nivån passar mig. Laget har tagit emot mig med öppna armar.

Vilka skillnader ser du mellan volleybollen här och hemma i Belgien?
– Största skillnaden är den tekniska bakgrunden på den här nivån. I Belgien har alla spelat volleyboll i 15-20 år medans här i Sverige har en del precis börjat, även på den här nivån. Spelarna i Sverige väger upp detta med en bättre fysik. Många i Sverige på den här nivån hoppar högre och är starkare än spelarna i Belgien, säger Gijs.

I och med att Gijs lämnar efter jul håller tränare en liten dörr öppen för en eventuell förstärkning efter jul.
– Vi för diskussioner med två riktigt intressanta spelare. Vi har sagt att med tanke på läget håller vi öppet till årsskiftet, säger Patrik Törner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.