Spännande matchhelg för damer C

Helgen startade med ett derby mot UVBS damer B, en mycket spännande match. Vi börjar starkt och leder i första set, och tvingar damer B till deras första timeout. Vi hade pressade servar, hårda spikes och bra försvar. Damer B hade en bra servare och vi var inte tillräckligt starka i vårt mottag, de går om men vi lämnar inte ett för stort försprång. Vi fortsätter kämpa, gräver upp mycket bollar som vi inte skulle ha gjort innan, och spelar många långbollar som vi också vinner. Första set slutar 15 -25 till damer B.

Vi inleder lika stark i set två men tappar jätte mycket i vårt mottag igen när damer B passare går ner och servar, vi hämtar inte upp oss lika starkt i andra set som vi gjorde i första men vi spelade vidare på varje boll och hade dessutom jätteroligt på samma gång. Andra set slutar 11 -25 till damer B.

Sista och tredje set tänkte nog både damer B och de få som satt som åskådare. Men vi i damer C ville ha en femsetare. Vi börjar lika stark som tidigare set, räddar upp bollar, pressar vår serv lite mer och där kom damer B duktiga servare. Vi hamnar återigen i vår mottags svacka och damer B springer iväg poängmässigt.

Det blev tyvärr aldrig någon femsetare sista set slutar 15 -25 och damer B vinner med 3 poäng och grattis till en andra plats i serien. Vi från damer C åkte hem väldigt glada och nöjda över dagens match. Vi spelade så bra jämfört med tidigare matcher.  Vi visste även att ärkerivalerna skulle ta sig till Uppsala under söndagen för att avsluta volleybollhelgen.

Det blev söndag och vi var egentligen inte jättetaggade på match när vi såg damer B förlora en tight femsetare mot Lidingö.

Men en försening och en riktigt dålig inspike kunde Täby serva igång matchen. Vi inleder där lika stark som på lördagen. Vi pressade våra servar och hade många servess, vi vågade inte riktigt ”panga” på våra spikes som vi gjort under lördagen. Vi leder med 22-16 och där hamnar vi i en mottagssvacka igen och Täby går om och vinner första set med 25 – 22.

Sidbyte och serve på vår sida, vår passare går ner och servar 9 servar. Vi leder med 9-0 och släpper inte på försprånget vi har, vi taggar igång riktigt rejält och spelar vårt spel, de vinner inte jättemycket poäng på våra misstag utan vi vinner de poängen vi vill ha och andra set slutar 25 -20 till oss.

Tredje set stod för dörren och vi var inte lika taggade som andra set och Täby tar ett försprång och vi försöker väll mest jämna till poängen så gott som det går.

Fjärde set, ASSAAA det blir en femsetare säger vi till oss själva, mycket riktigt vi dundrar igång räddar pet, springer på allt har många servess och står som vinner för fjärde set.

Lottningen var på vår sida och vi börjar serva, ASSAAA serves, sen fortsätter vi plocka poäng, 6 -2 och det är dags för Täby att serva. 6 -6, två poäng kvar till sidbyte. I detta läge så vet vi att det är viktigt att ha med sig dessa 8 poäng inför sidbyte, 8-6 till oss och det är dags för sidbyte. Vi håller detta två poäng försprång fram till matchboll 14 – 12 och det är dags för Täby att serva, innan bollen ens har fallit ner på vår sida blåser domaren av bollen. Vad hände egentligen vart vi avblåsta på ett rotationsfel? Nej nej nej, vi står som segrare efter ett övertramp från Täbys sida.

Säsongen första vinst 2 poäng rikare och inte längre längst ner i tabellen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.