Tätt matchande för Uppsala Volley

Tre matcher på fem dagar! Det blir tätt med matcher när man ska ta igen det sex veckor långa, ofrivilliga coronauppehållet för Uppsala Volley.

Uppsala Volley har ett tufft schema de närmaste dagarna. På onsdag kväll kommer Sollentuna på besök till Fyrishov och på lördag kommer Falkenberg hit. Det är två matcher som skjutits upp, och på söndag är det ordinarie bortamatch mot Floby.
De senaste matcherna har Pontus Fredstam fått spela passare eftersom Alex Jenkins varit skadad. Pontus började spela volleyboll i just Sollentuna VK innan han flyttade till volleybollgymnasiet i Falköping. Efter det kom han till Uppsala där han nu gör sin andra säsong som passare.
– Det är alltid kul att spela hela matcher, man kommer in i ett lugn som är svårt att få under kortare byten. Det ska bli kul att möta Sollentuna! Många av spelarna har jag spelat med eller haft som tränare förut, så det är kul att ha dem på andra sidan nät, säger Pontus Fredstam.
I Uppsala finns dessutom Gustav Molin, som även han är uppvuxen i Sollentuna. I motståndarlaget finns hans äldre bror Jakob som är en av lagets poängmaskiner. Vem ska vinna brödrafajten på onsdag?
Falkenberg ligger tvåa i serien efter obesegrade Hylte/Halmstad och har ett ungt och bra lag i år under ledning av förre landslagstränaren Ismo Peltoarvo.
– De har ett stort, starkt och komplett lag som är svåra att rubba, men de är inte oövervinnliga om vi spelar på topp, säger tränaren Michael Jestin.

Veckans matcher
Onsdag 2 febr 19.00 Uppsala – Sollentuna
Lördag 5 febr 16.00 Uppsala – Falkenberg
Söndag 6 feb 15.00 Floby – Uppsala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.