Theo fortsätter som libero

– Det var väldigt kul att få spela i elitserien igen. Det var nog först i premiären som jag förstod hur mycket jag saknat det snabbare tempot, säger Uppsala Volleys libero Theo Biström som får förnyat förtroende en säsong till.

Uppsala Volley har gjort klart med att Theo Biström fortsätter som libero. Däremot lär han få en ny kollega eftersom Simon Apelthun inte fortsätter.
– Jätteroligt att Theo fortsätter. Han kom tillbaka från ett års paus när vi började satsningen i division 1, och då hade han bara spelat ett år i Elitserien med Tierp. Han är en mycket bättre, tryggare och smartare spelare nu. Han tog stora steg framåt under förra säsongen och har etablerat sig som en elitseriespelare, säger huvudtränaren Michael Jestin.
– Förra säsongen var väldigt rolig. Vi inledde otroligt starkt resultatmässigt som jag tror vi chockade många. Samtidigt så var det ju minst sagt en underlig säsong. Matcher kunde ställas in på kort varsel och det fanns alltid en ovisshet om serien kunde fortsätta och om vi skulle få träna eller inte, säger Theo själv.
– För egen del kommer jag lägga stort fokus på att försöka njuta av den nya säsongen så mycket som möjligt, oavsett med- eller motgång. Förhoppningsvis kan vi även ha publik igen vilket självklart skulle skapa en skön stämning oavsett om vi är borta- eller hemmalag, fortsätter Theo.
– Theo har växt mer och mer i ansvarstagandet det innebär att vara libero och har större närvaro på plan för varje match som går, säger Michael Jestin som menar att han fortfarande har en del utvecklingspotential i servemottagning.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.