Theo har saknat elitserietempot

Theo Biström hade egentligen lagt av för att satsa på sina universitetsstudier här i Uppsala, men så kom han med på några träningar med Uppsala Volley. När de inför förra säsongen bestämde sig för att göra en satsning mot eliten var Theo inte sen att hoppa på tåget och nu följer liberon med upp i elitserien.

– Det känns så himla roligt. Jag har saknat det snabba tempot som är i elitserien och det kommer därför att bli skoj att få vara där igen, säger Theo som började spela i den norrländska plantskolan Norsjö för att fortsätta med tre år på volleybollgymnasiet i Falköping och därefter en säsong i Tierp.

– Att det är med just UVBS blir extra kul då många av oss har gjort den här resan till elitserien tillsammans. Nu är vi äntligen här och har chansen att bevisa att det var rätt beslut att vi fick en plats i elitserien trots ett corona-inställt kval. Det faktum att vi hade höga förväntningar på säsongen gjorde det svårt för oss som lag att utvärdera våra matcher trots att de flesta segrarna var komfortabla med 3-1 eller 3-0.

– Förra säsongen var en speciell, men rolig säsong. Vi har haft en väldigt bra stämning i laget både på planen, i gymmet och vid sidan av träningen. En stor eloge till våra tränare som satt ihop laget på ett bra sätt!

– Theo är en spelare som har riktigt bra förståelse för spelet. Han har elitserierutin sedan tidigare vilket märks både på match och träning. Samtidigt är jag övertygad om att han kommer ta stora kliv i utvecklingen under hösten, säger tränare Patrik Törner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.