Toppmöte mot obesegrade Lund

På lördag möts två lag som fått en överraskande bra start på volleybollens elitserie. Då kommer obesegrade Lund på besök till Uppsala. Liksom Uppsala Volley har de vunnit tre raka matcher, samtliga dock med 3-2.

Lunds landslagsman August Borna gjorde osannolika 47 poäng förra helgen i mötet med Vingåker. Det blir något att bita i för block- och försvarsstarka Uppsala Volley.
– Vi har tittat på Lunds matcher så vi har en plan hur vi ska kunna störa deras spel, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Uppsalas tränare Patrik Törner.
Lund har visat sig mentalt starka när det gäller. De tre vinsterna, mot Habo, Floby och Vingåker, har avgjorts med 15-12, 15-13 och 16-14 i femte och avgörande set.
– Det kommer att bli en tuff match. Vi är två lag som haft en bra inledning på Elitserien där vi båda vunnit jämna matcher. Målet för oss är att ge allt, gör vi det kommer vi att vara nöjda efter matchen oavsett vilket lag som vinner i slutändan, fortsätter Uppsalas tränare Patrik Törner.
August Borna leder poängligan, men i blockligan leder Uppsalas lagkapten Adrian Norrby med 1,27 block/set.
– Det har verkligen varit en fantastisk start på säsongen, både för oss som lag och mig personligen. Vi har verkligen roligt tillsammans som grupp, både på och utanför planen, säger Adrian Norrby.
Redan dagen efter Lundmatchen har Uppsala en bortamatch mot topplaget Sollentuna. Det blir en riktig värdemätare på var nykomlingarna Uppsala Volley står. Har de haft en tursam inledning eller kommer de på allvar att kunna störa även de allra bästa lagen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.