Tre poäng i seriepremiären för UVBS Dam

I lördags intog damerna kanalhallen i Stockholm för att ta sig an Spårvägen. Trots tre raka set till Uppsala hade det poängmässigt kunnat se bättre ut. – “Det var ingen perfekt match från vår sida,” säger Edin Numanagic tränare för laget. “Vi fick besked på vad vi behöver förbättra framöver, men vi fick även bekräftelse på att vi tagit stora kliv sedan första träningen.”

UVBS Dam är ett nybildat lag med spelare från olika håll som endast spelat Uppsala Cup ihop tidigare. Trots den saliga blandningen av spelare, och den korta tid laget haft på sig att spela ihop sig, hittade de varandra förvånandsvärt bra på planen.

– “Två saker som jag tar med från matchen är att vi höll ihop som ett lag hela matchen samt att alla som kom in på planen bidrog från start”, säger Edin Numanagic efter matchen som slutade 22-25, 22-25, 16-25. “Nästa helg möter vi UVBS C och vi behöver ta ett par kliv till på träningarna i veckan”, fortsätter han. Laget var skakigt i servemottag och gav bort många onödiga poäng till Spårvägen. Trots detta var humöret på topp och spelarna fortsatte peppa varandra.

Matchens lirare blev Surirat som levererade ett stabilt defensspel i baklinjen samt flera poänggivande spikes. I tredje set gick Nicandra in för att serva och slutade inte förrän hon servat hem ett halvt set. Framme vid nät dominerade centern Sandra som ett flertal gånger dunkade in sina spikes mot ett häpet Spårvägen.

Nästa match spelas i Bolandsskolan 27/10 klockan 14:30. Vi ses väl?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.