Tredje raka segern

Veteranen Erik Soxbo blev utsedd till lagets bäste spelare.

Uppsala Volley har fått en smakstart i elitserien. Idag tog de sin tredje raka seger när de besegrade den andra nykomlingen Floby med 3-1 (23-25, 25-22, 25-23, 25-20) efter en jämn och spännande match.

– Det var lite nervöst idag, kanske börjar vi känna lite press på oss. Men det var skönt att vi kunde reda ut det och vinna ännu en seger, säger tränaren Patrik Törner.
Efter det första setet där servemottagningen inte fungerade helt perfekt gjorde Patrik Törner några förändringar. Veteranen Erik Soxbo, 41, kom in och bjöd på bra mottagning och smart anfallspel. Edvard Nordlund flyttades till högerspelare.
– Skönt att inte vara så låst. Vi har testat detta lite i träningsmatcher och jag visste att vi kan använda våra spelare på olika sätt, säger Patrik Törner som också berömmer motståndarna för deras servar.
– Floby är ett bra lag, det var en rolig match och vi fick verkligen kämpa. Idag fick vi också energi av publiken, även om det bara var 47 personer. Bland dem fanns min fru och son, säger Erik Soxbo som välförtjänt fick priset som ”lagets lirare”.
”Lagets lirare” i Floby blev den 208 cm långe australiern Matt Aubrey som var svårstoppad från sin högerkant och tog hela 29 poäng.
Poänggörare i Uppsala: Lawrence Montas 14, Edvard Nordlund 14, Adrian Norrby 12, Oskar Trozell 11, Erik Soxbo 8, Martin Schol 7 och Alex Jenkins 1.
Nästa hemmamatch är redan på lördag då Lund kommer på besök. Förra helgen besegrade de Floby med 3-2 så det lutar åter mot en jämn match.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.