Tuff helg – dubbla matcher

Bild: Lagkapten Adrian Norrby är åter spelklar efter skada och är en viktig energiinjektion i laget.

Uppsala Volley har efter en spelledig helg åter dubbla matcher. På lördag åker de till Falköping för att möta RIG, volleybollgymnasiet, och på söndag tar de emot Floby hemma i Fyrishov. Med full poäng i helgen kan de ta sig upp på GP-plats.

Till Grand Prix kvalificerar sig de fyra bästa lagen efter halva serien. I år drömmer Uppsala Volley om att inte bara vara arrangörer, utan även att få spela. Då behöver det bli full pott i helgen.
RIG Falköping ligger visserligen sist i tabellen, men är inte ofarliga. Laget består av landets mest lovande spelare och någon har också redan fått vara med på landslagssamlingar.
– De är oslipade diamanter som kan spela riktigt bra, men som också hamnar i svackor. Men visst bör vi vinna nere i Falköping, säger Uppsala Volleys tränare Michael Jestin.
– Tuffare lär det bli på söndagen då Floby kommer hit. De har ett stort lag med tre utlandsproffs i år, varav två är riktiga jättar på 208 och 206 cm. De ligger före oss i tabellen. och är ett av lagen som slåss om GP-platserna bakom Hylte/Halmstad och Falkenberg. Där får vi en riktig värdemätare på om vi håller GP-klass eller inte, fortsätter Michael Jestin.
– Vi måste få tryck på dem i serven så att de inte kan spela sina centrar och själva måste vi ha bra framspel så att vi kan spela ett snabbt spel och få enklare block mot oss, säger Michael Jestin.
Lagkapten Adrian Norrby är åter spelklar efter sin stukning och blir en viktig energiinjektion för de övriga spelarna. Jermaine Miles är fortfarande skadad och Erik Soxbo är sjuk. Det kan bli en tuff helg för Uppsalas kvarvarande vänsterspikers med dubbla matcher.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.