Uppsala P05/06 på Mikasa Challenge

I fredags samlades 9 ungdomar och 5 vuxna vid Fyrishov för att åka till Örebro för årets höjdpunkt: Mikasa Challenge. Detta är en turnering som lockar ungdomslag från hela Sverige, från Ystad i söder och Umeå i norr. Totalt deltog ca 230 lag varav 4 från Uppsala. Denna historia handlar om de yngsta deltagarna, P05/06, som spelar i Uppsala Raptorz och Uppsala T-Rex (Level 4).

Turneringen invigdes på fredagen med en herrlandskamp mellan Sverige och Ungern men det var sekundärt till vad som komma skulle.

Efter en stund somnade vi i ett klassrum på Engelbrektsskolan. Revelj klockan 7.00. Efter en stadig frukost åkte vi alla till Idrottshuset för att starta vår turnering. Man kan inte mer än att bli imponerad av denna enorma idrottsanläggning. Kanske var det ljudet av 3-takt och bollstuds som förskönade.

Lördagen erbjöd gruppspel och båda lagen fick spela 4 matcher var. “Som tur var” var vi i olika grupper. Raptorz dängde till synes omöjliga motståndare och gick genom gruppspelet med 4 vinster. T-Rex var glödheta och vann sin första match för att sedan falla på målsnöret och med flaggan i topp de tre resterande, riktigt tajta, matcherna.

På kvällen var det åter inkvartering i klassrummet. Det blev en hel del godis, chips, läsk och frukt (!). En hel del gigabyte i internettrafik avnjöts också.

7:00 söndagmorgon – revelj. Alla sovit gott. Frukost. Nervösa barn. 3 nya matcher för Raptorz och 2 för T-Rex.

Raptorz mötte enbart lag från Engelholm, tog ner 2 av dem på jorden igen. T-Rex gjorde rent hus. Glädjen var total, för alla. Grupphopp i ring och hög på golvet summerar helgen väldigt bra. Dessa killar stöttar varandra i allt. Peppar. Tröstar. Assar. De springer direkt efter sin egen match för att stötta det andra laget som spelar och gör det högljutt.

Vi ledare vill tacka de föräldrar som följde med, ni har varit till stor hjälp och killarna uppskattade det nog lika mycket som oss! Vi åker nästa år igen!

Volleykramar,
Tobbe och Sockan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.