Uppsala Volley föll mot Södertelge

 

Oskar Trozell var poängbäst i Uppsala Volley.

Uppsala Volley vann det första setet, men sedan orkade de inte stå emot Södertelges fysiska spel utan förlorade med 1-3 (25-23, 20-25, 19-25, 15-25) i den uppskjutna bortamatchen.

Trots att Uppsala Volley fick in några serveess fick man inte den press på Södertelges servemottagare man hade behövt. Alltför ofta kunde Södertelge få med centrarna i anfallsspelet. Den långe kanadensiske centern Sam Taylor-Parks var svårstoppad liksom den kenyanske högerspelaren Enoch Some.
I Uppsala Volley fick Oskar Trozell priset som bäste spelare och han var också poängbäst i laget med 20 poäng, varav två serveess.
– Vi hade svårt att följa den taktiken vi ville, utan släppte in Södertälje mer och mer ju längre matchen gick. Vi tar med oss en stark offensiv och en av de bättre anfallsmatcher vi spelat hittills, säger Oskar Trozell.
– Vi spelar ett bra första set och hänger med i andra men ju längre matchen går desto bättre spelar Södertälje och vi hänger inte med. De gör knappt några misstag idag vilket gör det extra tufft för oss, säger sportchefen Lisa Dahlman som åter fick coacha laget på bortaplan.
– Men vi tar med oss att vi har bra servemottagning genom i princip hela matchen, samt att Oskar Trozell och Edvard Nordlund gör en riktigt bra match i anfall, fortsätter Lisa Dahlman.

Poäng i Uppsala: Oskar Trozell 20, Edvard Nordlund 16, Adrian Norrby 10, Daniel Fridolfsson 7, Lawrence Montas 3, Alex Jenkins 2 och Filip Hammarström 1.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.