Uppsala Volley laddade för slutspelet

Ska lagkapten Adrian Norrby få anledning att jubla efter åttondelsfinalerna?

På torsdag är det dags för den första åttondelsfinalen för Uppsala Volley mot Södertelge hemma i Fyrishov. Lagen har vunnit var sin match i grundserien så det kan bli en spännande uppgörelse.
– Nyckeln är att vi kan pressa dem med vår serve, säger tränaren Michael Jestin.

Efter en strulig comebacksäsong, som till stor del fått spelas utan publik och med flera uppskjutna och flyttade matcher, är Uppsala Volley äntligen framme vid slutspelet. På torsdag kväll kommer Södertelge till Fyrishov för den första åttondelsfinalen.
– Vår trupp är helt återställd efter att flera haft covid. Nu har vi endast en spelare, Filip Hammarström, skadad och alla andra kommer att vara med. Vi har tränat bra i veckan, säger tränaren Michael Jestin.
Uppsala Volley har byggt sitt lag på en bred trupp med svenska spelare, Södertelge har tre utländska stjärnspelare.
– Våra svenska spelare är bättre än deras svenska spelare. Vi har ett bättre lagspel och får vi stopp på deras stjärnor har vi en chans, säger tränaren Patrik Törner.
Den man framförallt måste få stopp på är den kenyanske högerspelaren Enock Some, som är en av de bästa anfallarna och servarna i serien.
– Han kommer att bli svårstoppad men vi kommer att bevaka honom hårt. De har även en kanadensisk center, Sam Taylor-Parks, med stort block och tungt anfall. Kan vi få bra tryck i vår serve får vi bort deras center från spelet och behöver bara fokusera på att spela bra försvar mot Some, fortsätter Michael Jestin.
– Vi vinner hemma imorgon och avgör i Södertälje på lördag, avslutar Michael Jestin segervisst.
Åttondelsfinalen spelas i två matcher. Södertelge kommer till Fyrishov i morgon, medan returen spelas i Södertälje lördagen den 6 mars. Vinner lagen var sin match, oavsett setskillnad, så spelas ett avgörande ”golden set” direkt efter andra matchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.