Uppsala Volley överklagade och vann

Michael Jestin kan åter träna sitt lag efter den ofrivilliga karantänen.

– Det var ingen covidsmitta i Uppsala Volley. De tre spelare som var sjuka testade negativt och lagets karantän har upphört. Vi återupptog träningen i måndags, även om de tre sjuka spelarna fortfarande var borta, berättar tränaren Michael Jestin.

Volleybollförbundets tävlingsledning hade beslutat att matchen mot Södertelge som ställdes in i helgen i stället skulle spelas redan nu på fredag kväll. Det beslutet överklagade Uppsala.
– Det är inte seriöst att beordra oss att spela en kvällsmatch med bara fem dagars framförhållning. Alla våra spelare, utom tre, har en heltidssysselsättning vid sidan av volleybollen. Att gå till sin arbetsgivare och begära ledigt med några dagars varsel är orimligt, förklarar tränare Michael Jestin.
Nu har tävlingsnämnden gett Uppsala rätt och beordrat klubbarna att komma överens om en ny matchdag, eventuellt en kvällsmatch, med längre framförhållning.
– Hade vi blivit tvungna att spela vet jag inte vilket lag vi hade kunnat ställa på benen, säger Michael Jestin.
Den planerade hemmamatchen mot RIG Falköping (riksvolleygymnasiet) på lördag blir därmed helgens enda match.
– Det ska bli jättekul. De har ett bra lag med många lovande spelare, men vi vann ganska enkelt på borta­plan så jag hoppas att vi kan upprepa det trots att vi haft lite strul med sjukdom och träningsuppehåll, säger Michael Jestin.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.