Uppsala Volley pressade favoriterna

Carl Berkefelt stod för en gedigen insats och blev poängbäst i Uppsala.

Det blev förlust för Uppsala Volley även i den andra kvartsfinalmatchen mot Falkenberg. Denna gång var man dock mycket nära att vinna ett set. Matchen slutade 3-0 (25-14,25-20,27-25) till hemmalaget Falkenberg som nu leder med 2-0 i matcher och har chansen att avgöra hemma på lördag.

Efter en mycket trevande inledning hittade Uppsala Volley sitt spel och pressade storfavoriterna Falkenberg i det tredje setet.
– Normalt ska de ju vinna med 3-0, men spelar vi vårt bästa kan vi rubba dem. I slutet av andra och i tredje set vågade vi spela ut och då pressade vi dem. Då fick vi igång vårt block- och försvarsspel. Det var mycket vilja, aggressivitet och energi i tredje där bara tillfälligheter avgör, säger tränaren Michael Jestin.
– Det får vi ta med oss till nästa match på lördag. Vi har ju kommit närmare och närmare en setvinst för varje match och då är det väl dags att vinna några set, helst tre, fortsätter Michael Jestin.
Han ger också en eloge till Carl Berkefelt som blev poängbäst, med både anfalls- och blockpoäng. Jermaine Miles, som kom till Uppsala inför säsongen efter ett långt uppehåll i sin elitsatsning, kom in som en frisk fläkt i andra och tredje set och gjorde mycket bra ifrån sig.

Poäng Uppsala: Carl Berkefelt 9, Adrian Norrby 6, Jermaine Miles 6, Edvard Nordlund 6, Gustav Molin 4, Alex Jenkins 3, Simon Kärrman 1 och Oskar Trozell 1.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.