Uppsala Volley siktar på övre halvan

I år är Michael Jestin huvudtränare. Han har bytt plats med sin bror Patrik Törner som nu är andretränare.

På söndag är det seriestart för Uppsala Volley, hemma mot Habo. Med sex nya spelare har man i år en bred och stark 16-mannatrupp, som gör att man siktar på den övre halvan.

Förra säsongen var Uppsala Volley nykomlingar i elitserien och blandade högt och lågt. De tog några överraskande segrar mot topplag, men drog också på sig några onödiga förluster.
– I år siktar vi högre. Mina förhoppningar är att vi ska vara i övre halvan av tabellen och att vi ska ge våra spelare möjlighet att utvecklas, säger tränaren Michael Jestin.
Uppsala har spelat några träningsmatcher och vunnit mot elitseriekollegorna Södertelge och Vingåker, men förlorat två gånger mot Sollentuna. Träningsmatcher är alltid träningsmatcher så man ska inte stirra för mycket resultaten. Alla lag luftar de flesta av sina spelare och testar olika uppställningar.
– Träningsmatcherna har gått okej. Vi har inte riktigt nått den nivå vi önskat och därmed inte heller presterat som vi velat. Däremot har det varit väldigt nyttigt för att hitta vilka moment vi har problem med. Vi behöver jobba med servemottagningen och strukturen i vårt spel, säger Michael.
Uppsala Volley har sex nya spelare i truppen: Gianno Beij från Nederländerna, Jermaine Miles från England, Carl Berkefelt från Lidingö och Volleybollgymnasiet, Ali Alipour från KFUM Göteborg, Hugo Caster från Stöcke och liberon Albert Johansson, från dåvarande svenska mästarna Linköping efter ett års uppehåll. Uppsala Volley har inte råd med några proffsspelare så alla har kommit hit av andra anledningar. Bland dem som är kvar kan nämnas 42-årige Erik Soxbo, som debuterade i elitserien redan innan många av Habos spelare ens var födda.
– De nya spelarna betyder mycket för laget på sikt. Med en så pass bred och jämn trupp har vi riktigt bra träningsmöjligheter, men de behöver komma in i spelet och hitta en hög nivå vilket tar lite tid. Men vi kan ställa upp en startsexa som är bättre än förra säsongens. Våra nyförvärv har stor potential men flera av dem behöver mer tid för att komma in i spelet.
Den 22-23 januari spelas Grand Prix i Uppsala. De fyra bästa lagen efter halva serien får delta. Kan Uppsala Volley vara ett av lagen?
– Absolut, vi kommer vara med i den kampen, försäkrar Michael Jestin.

 

Uppsala matcher:
Sön 26 sep 16:00 Uppsala Volley – Habo Wolley
Lör 16 okt 16:00 Uppsala Volley – Lunds VK
Sön 17 okt 16:00 Uppsala Volley – Vingåkers VK
Lör 23 okt 15:00 Falkenbergs VK – Uppsala Volley
Sön 24 okt 16:00 Örkelljunga VK – Uppsala Volley
Lör 30 okt 16:00 Uppsala VBS – Södertelge VBK
Lör 13 nov 14:00 RIG Falköping – Uppsala Volley
Sön 14 nov 16:00 Uppsala Volley – Floby VK
Lör 27 nov 17:00 Sollentuna VK – Uppsala Volley
Lör 4 dec 16:00 Uppsala VBS – Hylte/Halmstads VBK
Halva serien spelad och de fyra bästa lagen går till
Grand Prix i Uppsala 22-23 jan 2022

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.