Kortat slutspel, men inget kval

 

Det mesta tyder på att det blir Södertelge som Uppsala får möta i åttondelsfinal.

Svenska Volleybollförbundet har beslutat att korta slutspelet i år och stänger elitserien för upp- och nedflyttning på grund av coronapandemin. Det betyder att Uppsala Volley kan andas ut efter sin comebacksäsong. Skulle man förlora åttondelsfinalen väntar i alla fall inget nervkittlande kval.

Beslutet att slopa kvalet var väntat eftersom division 1-serierna av allt döma aldrig kommer att bli färdigspelade. De pausades efter 5-6 omgångar i höstas.
De sex första lagen i elitseriens grundserie går direkt till kvartsfinal, sjuan till tian får spela åttondelsfinal. Där har man kortat matchserierna för att göra spelschemat luftigare, mer flexibelt och mindre känsligt för eventuella matchflyttar. Åttondelsfinaler avgörs i bäst av två i stället för tre matcher, kvartsfinal, semifinal och finalspel avgörs i bäst av tre matcher i stället för fem. Om lagen vinner var sin match, oavsett setskillnad, i åttondelsfinalen spelas ett ”golden set” direkt efter den andra matchen.
Med en spelhelg kvar ligger Uppsala Volley nia i serien. De har två tuffa bortmatcher, mot Lund och Hylte/Halmstad, i helgen. Ligger Uppsala kvar på niondeplatsen får de möta åttan i åttondelsfinal. Där ligger Södertälje som har en bortamatch mot formstarka Falkenberg kvar.
Kvarstår placeringarna efter helgen blir det Uppsala och Södertelge som möts i åttondelsfinalen. I så fall kommer Södertelge till Fyrishov torsdagen den 3 mars, medan returen spelas i Södertälje lördagen den 6 mars.

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.