Uppsala Volley utslagna

Uppsala Volley lyckades inte stoppa Södertelges stjärnspelare Enock Some

Uppsala Volley kunde inte vända åttondalsmatchen mot Södertelge. Efter 0-3 hemma i torsdags blev det åter 0-3 (24-26, 11-25, 19-25) på bortaplan idag. Därmed är Uppsalas comebacksäsong i elitserien till ända.

Första set stod länge och vägde, men Uppsala förlorade till sist med 24-26. Där var det som om luften gick ur laget och i andra set hamnade man direkt i kraftigt underläge. I tredje inledde man bra, men Södertelge vände ganska snart till ett försprång på 5-6 poäng som de höll setet ut.
Trots en del servemissar lyckades de även den här matchen bra med servarna så att Södertelges centrar inte kunde göra så många poäng. Däremot hade man inget riktigt motmedel att sätta in mot deras kenyanske stjärnspelare Enock Some som gjorde hela 19 poäng.
– Tråkigt att förlora men vi gjorde vad vi kunde. Södertelge spelade bra och deras proffs är lite för bra för oss just nu. Men vi föll med flaggan i topp, säger tränaren Patrik Törner.
Liberon Simon Apelthun byttes in under matchen och svarade för många fina mottaganingar och försvarsräddningar och fick pris som bäste spelare i Uppsala idag.

Poäng Uppsala: Edvard Nordlund 9, Oskar Trozell 7, Gustav Molin 6, Martin Schol 5, Adrian Norrby 3 och Alex Jenkins 2.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.