Uppsala Volley vann rafflande match

Lagkapten Adrian Norrby visade vägen i skiljesetet mot Örkelljunga

Uppsala Volley tog en snabb revansch efter gårdagens förlust mot Falkenberg. Idag vann de den rafflande bortamatchen mot Örkelljunga med 3-2 (25-20, 25-22, 21-25, 21-25, 15-12).

Uppsala inledde bäst och vann tämligen komfortabelt de två första seten, innan hemmalaget kvitterade och matchen fick avgöras i ett skiljeset. Där hade Uppsala de bästa nerverna och vann med 15-12.
– Vi börjar med två riktigt bra set. Sen byter dom in två veteraner, Tomas Vilimas som varit en av Elitseriens bästa poängplockare de senaste 10 åren, samt centern Lennie Hansson. Två riktigt bra spelare och vi hänger inte med när de växlar upp. Det fjärde setet borde vi vinna men vi gör en handfull klantiga misstag och ger bort setet. I skiljeset börjar de bra och leder med 5-2, men då bestämde sig kapten Adrian Norrby för att vinna setet själv. Han går ner och servar sex riktigt bra servar och spelar försvarsspel som en av landets bästa liberos. Helt otroligt! säger tränaren Michael Jestin.
– I övrigt visar Gianno Beij vilken otrolig poängmaskin han kan vara, och passaren Alex Jenkins leder spelet och håller i taktpinnen när det är spänt läge. Sedan ska en stor eloge ges till Albert Johansson som kommer in som libero och spelar riktigt bra mottag och försvar när vi behöver det.
– Vi är nöjda med helgen allt som allt, även om vi borde haft med oss en poäng till från dagens match. Igår visar vi att vi kan spela på hög nivå om vi slipar på misstagen, hittar självförtroendet i mottag och spelar smart i anfallet, sammanfattar Michael Jestin helgens utflykt till Falkenberg och Örkelljunga.
Gianno Beij utnämndes återigen till Uppsalas bäste spelare. På lördag väntar nästa match då Södertelge kommer på besök i Fyrishov.

Poäng Uppsala: Gianno Beij 33, Edvard Nordlund 11, Adrian Norrby 10, Jermaine Miles 8, Alex Jenkins 7, Gustav Molin 5, Carl Berkefelt 4 och Martin Schol 3.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.