Uppsala Volley vann svängig match

Adrian Norrby och Jermaine Miles jublar efter slutsignalen.

Efter en spännande och svängig match stod Uppsala Volley som segrare med 3-2 (23-25, 25-22, 26-24, 18-25, 15-12) mot Lunds VK. Gianno Beij var åter poängbäst med 25 p. I morgon väntar ny hemmamatch mot Vingåker.

– En riktig berg-och-dalbane-match, men starkt att vi kunde spela upp oss och avsluta på topp, säger tränaren Michael Jestin.
Han berömmer speciellt Albert Johansson, libero, och Jermaine Miles, spiker, som kom in och vände det tredje setet där Uppsala låg under med både 8-16 och 17-23.
– De har inte spelat volleyboll på den här nivån på flera år, men kom in och vände setet. Sedan är det skönt att ha rutinerade spelare som Gianno Beij och passaren Alex Jenkins i laget. De ger oss ett lugn vi inte hade förra säsongen. De kan lösa riktigt svåra situationer.
– Vi visste att Lund har en bra passare och bra anfall. Vår taktik var att serva tufft för att ge passaren jobbiga lägen. Det lyckades vi inte med från början, men sedan blev det bättre. Att satsa på tuffa servar ger också en hel del missar, men det var strongt att inte tappa mentalt på grund av det, säger tränaren Michael Jestin till sist.
I morgon väntar en ny hemmamatch i Fyrishov. Då möter de Vingåker, som idag fick inkassera säsongens första förlust mot Falkenberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.