Uppsala Volley värvar centertalang

Carl Berkefelt, 19 år och 197 cm lång center från Lidingö. Där har ni Uppsala Volleys första nyförvärv inför nästa säsong.
– Han har potential att bli en av landets bästa centrar, säger tränaren Michael Jestin.

Carl Berkefelt har bara spelat volleyboll på allvar ett par säsonger och betraktas som en stor talang. Han började spela hemma på Lidingö, men fick en plats på Volleybollgymnasiet i Falköping för att gå sitt tredje gymnasieår där. Efter studentexamen i våras väljer han nu Uppsala Volley för sin fortsatta satsning.
– Jag har tränat en del med laget och trivs. Dessutom tror jag att det är ett bra steg i min utveckling och jag hoppas få bli en kugge som hjälper laget framåt. Jag tror att både jag och laget ska kunna utvecklas en hel del, säger Carl.
Tränaren Michael Jestin håller med.
– Carl är en av de elitspelare som har störst utvecklingspotential. Han kommer till oss med endast ett par års volleybollträning bakom sig och kommer att gå direkt in i startsexan. Han är stark, intelligent och en lagspelare. Då lär man sig snabbt och jag ser mycket fram emot att få jobba med hans utveckling. Vi kommer att kunna forma honom till en av landets bästa centrar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.