Uppsala Volley värvar libero med guldmeriter

Albert Johansson vann SM-guld med Linköping för några år sedan. Nu har Uppsala Volley värvat den erfarne liberon.

Linköping var regerande svenska mästare när de inför förra säsongen drog sig ur elitserien eftersom de inte vågade riskera en konkurs på grund av pandemin. En del spelare hittade genast nya klubbar, men Albert Johansson studerade i Linköping och kunde inte byta studieort hur som helst.
– För mig resulterade det i ett väldigt jobbigt år. Jag har drag av adhd och måste träna för att må bra. Och volleybollen är ju så mycket roligare än all annan träning så jag mådde väldigt dåligt, säger Albert själv, som nu skrivit på för Uppsala Volley och gör en omstart.
– Jag är jättenöjd med värvningen och det känns skönt att kunna komplettera med en libero med så mycket erfarenhet som Albert i ett så pass nytt lag som vi är i Elitserien, säger tränare Michael Jestin.
Albert Johansson började spela volleyboll som 10-11-åring i Södertelge VBK och fick debutera i elitserien vid 17 års ålder. Efter några år i Södertelge bar det av till Arlington och collegespel i USA i två säsonger. Vid hemkosten blev det Linköping. Han har spelat på de flesta positioner i ett lag, men till sist blev det liberopositionen han fastnade för.
– Jag är för kort och hoppar inte högt nog för att fortsätta som center eller vänster, förklarar han.
När han nu skulle göra en omstart stod det mellan moderklubben Södertelge och Uppsala Volley.
– Det var de klubbar som jag verkligen kände att det var något för mig. Jag vill ha ett lag runt mig och spela för. Inte bara en hög spelare. Och när jag var och provtränade i Uppsala så kändes det som hemma.
– Albert är en spelare med mycket erfarenhet av olika lag och utländska ligor. Han har tidigare spelat på lite olika positioner så han har bra insikt i det kompletta spelet. Han har vunnit SM-guld och vet vad som krävs för att prestera på hög nivå. Albert ger alltid allt han har, han älskar sporten och sliter in i det sista för att nå sina mål, säger tränaren Michael Jestin om sitt nyförvärv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.