Uppsala Volley vill ha revansch

Pontus Fredstam har axlat manteln som förstepassare under Alex Jenkins skadeperiod.

– Det var bittert att förlora mot Sollentuna i höstas och se dem knipa GP-platsen. Nu vill vi ha revansch och visa att vi faktiskt kan bättre , säger uppsalatränaren Michael Jestin inför att Elitserien i volleyboll startar om på lördag med ett ”derby” mot Sollentuna.

Höstavslutningen blev kaotisk för Uppsala Volley; skador på nyckelspelare, covidkarantän på hela laget, långdragen influensa på några spelare med mera.
– Det gjorde att det blev en månad utan bra träningar, men nu har vi tränat igen sedan nyår. Men Alex Jenkins och Erik Soxbo är fortfarande skadade. Det gör att Pontus Fredstam får fortsätta som passare, och det gjorde han riktigt bra innan han också blev sjuk och vi fick kalla upp passare från B-laget, säger Michael Jestin.
Pontus Fredstam började spela volleyboll i just Sollentuna VK innan han flyttade till volleybollgymnasiet i Falköping. Efter det kom han till Uppsala där han nu gör sin andra säsong som passare. Hittills har han mestadels fått stå i skuggan av Alex Jenkins och göra kortare inhopp, men när Alex blev knäskadad fick Pontus chansen.
– Det är alltid kul att spela hela matcher, man kommer in i ett lugn som är svårt att få under kortare byten, säger han själv.
– Det är alltid kul att möta Sollentuna! Många av spelarna har jag spelat med eller haft som tränare förut, så det är kul att ha dem på andra sidan nät. Dessutom vill vi ta revansch mot Sollentuna, säger Pontus Fredstam.
I Uppsala finns dessutom Gustav Molin, som även han är uppvuxen i Sollentuna. I motståndarlaget finns hans äldre bror Jakob som är en av lagets poängmaskiner. Vem ska vinna brödrafajten på lördag?
Nästa helg har Uppsala Volley dubbla hemmamatcher, mot Örkelljunga på lördagen och Falkenberg på söndagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.