Uppsala Volleyboll klart för Elitserien!


Foto: Daniel Carlstedt

Nu är det klart att Uppsala Volleyboll spelar i Elitserien i höst. Efter att elitkvalet blev inställt har Svenska Volleybollförbundet beslutat att ge plats i Elitserien åt lagen i kvalet.
– Det är vi och Floby som går upp på herrsidan, säger en nöjd Patrik Törner, tränare för UVBS.

UVBS har dominerat totalt i division 1 norra under säsongen då laget vunnit samtliga sina matcher och haft ett stort försprång till lagen bakom.
– Vi har ju hela tiden haft fokus på Elitserien när vi byggde årets trupp så det var ju väntat att vi skulle vara lite för bra för division 1. Men när kvalet blev inställt rasade ju allt samman, allt vi hade jobbat för bara försvann, säger Patrik Törner.

Men efter några veckors oroligt väntade kom beslutet att samtliga kvallag ges plats i Elitserien. På herrsidan är det anrika Floby samt UVBS och på damsidan är det IKSU som ges plats.
– Vi tycker ju så klart att vi hör hemma i Elitserien med tanke på vilken trupp vi har och det har vi ju visat under säsongen samt att vi under försäsongen i höstas slog tre av fyra elitserielag under träningsmatcherna, säger Törner.


Foto: Daniel Carlstedt

Nu väntar ett hårt arbete med att göra laget och klubben redo för den efterlängtade comebacken i volleybollens finrum.
– Vi har tagit två veckors uppehåll nu när det inte längre fanns någonting att träna och spela för. Men nu drar vi igång försäsongen direkt. Vi vill komma bättre förberedda än de andra lagen.

UVBS har redan börjat skanna av marknaden efter fler spelare.
– Vi har ju redan de flesta spelare kontrakterade för nästa säsong men vi kommer att titta efter fler spelare för att höja spetsen i truppen ytterligare, säger Patrik Törner.

Organisatoriskt händer det mycket kring laget och elitansvarige Anders Johansson ser positivt på framtiden.
– Det här har vi jobbat hårt för och nu gäller det att rida på den positiva vågen som vi känt av i Uppsala. Det är många som tycker att detta är roligt och bra för Uppsala. Så nu fortsätter arbetet med att utöka antalet partners som vill vara med på den fortsatta resan i Elitserien. Och sedan tror vi på en bra dialog med Uppsala kommun, säger Anders Johansson.

Svenska Volleybollförbundet har även beslutat för de övriga serierna och för Uppsalas del innebär det att alla övriga Uppsalalag stannar kvar i sina respektive serier till nästa säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.