Uppsalaskräll i comebacken

Efter ett nervöst första set vände Uppsala Volley sin comeback i elitserien till seger med 3-1 (15-25,27-25,25-22,31-29) mot topptippade Vingåker. Deras nyvärvade landslagsmän räckte inte till mot Uppsalas lagmaskin.

– Det var både glädjetårar och gåshud sedan vi slagit in matchbollen i det dramatiska fjärde setet, säger lagkaptenen Adrian Norrby som också utsågs till ”lagets lirare”.
– Det har varit en lång uppladdning för det här och bortsett från första set spelade vi på max med härlig energi, fortsätter han.
Passaren Alex Jenkins gjorde sin 100:e elitseriematch. De första 99 har han gjort med Vingåker.
– Det är ett härligt gäng. Vi har bestämt oss för att ha roligt när vi spelar, och idag var det så och då vinner vi också, säger han och medger att det var en lite konstigt känsla att spela mot de forna klubbkompisarna.
– Skönt att vara igång igen efter det långa uppehållet, säger Alex Jenkins vidare.
Tränaren Patrik Törner som drömt om comebacken länge fick knappt fram orden efter skrällsegern.
– Alla spelade som ett lag idag. Vi vet att vi är bra i block och försvar och fungerar det är vi jobbiga att möta. Det här var jättekul! Det stärker självförtroendet och nu vet vi att vi kan slå bra lag, säger han.

Poängörare i Uppsala: Edvard Nordlund 24,, Adrian Norrby 12, Oskar Trozell och Lawrence Montas 8, Martin Schol 6 och Alex Jenkins 5.

Nästa helg möter man Volleybollgymnasiet borta i Falköping och helgen därpå kommer Floby på besök till Fyrishov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.