Utmanande att spela i elitserien

Martin Schol skriver under för en ny säsong under överinseende av elitansvarige Anders Johansson.

– Första året i elitserien var jätteutmanande. Det var kul att spela i ett bra lag mot andra bra lag. Det saknade jag i division 1, säger centern Martin Schol som förnyat sitt kontrakt med Uppsala Volley.

Martin Schol är från Nederländerna, men kom till Uppsala för studier för ett par år sedan. Han hade spelat volleyboll hemma och hittade Uppsalas B-lag att fortsätta i här utan några större ambitioner. När Uppsala Volley drog igång sin satsning mot Elitserien fick han chansen att vara med och plockades upp i A-laget.
– Han gick ju från division 2 till Elitserien på bara ett år, så han har fortfarande en del att lära innan han blir en stabil center i Elitserien. Han är smart och vill mycket så han lär sig snabbt och överraskade i några matcher redan förra säsongen och konkurrerade riktigt bra med seriens bästa centrar, säger tränaren Michael Jestin.
– För att ha spelat så pass lite volleyboll har Martin bra teknik och spelförståelse. Därför lägger vi mycket tid på att jobba med hans fysik. Han har fått ett gym- och nutritionsprogram för våren och sommaren med all fokus på att bygga muskler. Med lite mer massa på benen kommer han röra sig snabbare och hoppa högre och blir då en kraft att räkna med både i block och anfall, fortsätter Michael.
– Jag vill utveckla mitt anfallsspel genom att lära mig slå flera vinklar. I blockspel vill jag blir större, säger Martin själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.