UVBS Dam hittar sin kemi

Förra helgen åkte damerna på två riktigt tunga förluster. En femsetare borta mot Stjärnfall och en fyrsetare på hemmaplan mot Team Gotland. Det var ett urpumpat och nedstämt lag som efter en lång helg begav sig till måndagsträningen. Men om det är någonting vi tog med oss efter den helgen var det vårt fina spel. Och det spelet visade vi även upp för Team valla i lördags.

Det var någonting som hände den där jobbiga helgen. Istället för sex individuella spelare på en planhalva stod nu ett lag. Trots att damer A är ett nykonstruerat lag, med spelare från olika håll och kanter, kändes det som att vi inte hade gjort annat än att spela ihop. Detta var helgen det äntligen sa klick. Allt det hårda arbetet gav till slut utdelning. Vi hittade varandra på planen på ett sätt vi aldrig tidigare gjort och dynamiken mellan femman/sexan och sexan/ettan var någonting speciellt. Kanske var det just vår fina prestation som gjorde förlusterna så oerhört sura? I lördags tog sig damerna i kragen och gick längst krigsstigen för att möta ett av seriens bättre lag: Linköpingslaget Team valla. Snabbt trodde vi att det fina spelet från föregående helg hade varit ren tur då nerverna spökade. Vi föll pladask och förlorade första set. Rejält. 11-25.

Vi blev stressade och vågade inte tro på att vi hade det i oss egentligen, att det var bara nått som hände en gång, säger Edin Numanagic, tränare för UVBS Dam.

Men skam den som ger sig, inte tänkte vi förlora tre matcher i rad. Sagt som gjort skärpte vi till oss och hittade tillbaka till det fina spelet från helgen innan. Och det gav utdelning. Team valla blev nerviga av vårt snabba spel och pressade servar och det blev snabbt dags för ett femte avgörande set. Det var ett självsäkert Uppsalalag som intog planen och trots Linköpings starka servar räckte det inte hela vägen. Matchen slutade med det nervkittlande 15-13 till Uppsala och lyckan var total. Vem hade kunnat tro detta när det stod 8-20 till Linköping i första set?

För att vinna mot ett sånt lag behöver vi verkligen pressa vår högsta nivå hela tiden.Vilket är jättebra för när vi spelar mot sämre lag utvecklas vi inte. Nu när vi spelat tre matcher i rad med bra försvarsspel och samspel mellan position sex och de övriga så känns det väldigt tryggt, säger Edin.
Nu tränar vi en vecka till för att sen ta lite julledigt. Sedan lägger vi köttbullarna och lutfisken på hyllan för att ladda om för nästa match som spelas 13/1 borta mot Team Gotland.
Och med det sagt vill vi önska er en god jul och ett gott nytt år!
/UVBS Dam via Ester

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.