UVBS förstärker med landslagspassare

 

Alex Jenkins lämnar Vingåker för att spela med Uppsala Volley. Foto: Fanny Olofsson

En passare med landslagsmeriter från England. Det är Uppsala Volleys klassförvärv inför comebacken till elitserien. Alex Jenkins har redan spelat fyra säsonger i elitserien med Vingåker, någon säsong som spelande tränare.

– Jag har valt att byta klubb och flytta till Uppsala för att jag vill utvecklas som spelare, men även satsa på min civila karriär vid sidan av planen. Här kommer jag att arbeta som styrke- och konditionstränare samt PT på Utvecklings- och Prestationscentrum Uppsala. Det är det jag har utbildat mig till på universitetet, förklarar Alex Jenkins.

– Alex är en mycket duktig och rutinerad passare med en oerhört professionell inställning till volleyboll. Det känns jättebra att han vill fortsätta sin karriär med oss i Uppsala. Han kommer att höja nivån på laget rejält, säger tränare Patrik Törner.

Alex började spela volleyboll hemma i England när han var 13 år gammal och har representerat en lång rad klubbar innan han kom till Sverige och Vingåker för fyra år sedan. Han har spelat ett 20-tal junior- och lika många seniorlandskamper för England.

– Jag ser fram emot ett nytt lag och en ny tränare. Det är en utmaning med många möjligheter. Jag ser med spänning fram mot hur vi som lag kan växa, säger Alex Jenkins till sist.

– Alex kommer dessutom att vara tränare på LIU på Celsiusskolan samt ta hand om vårt B-lag, vilket på flera sätt kommer att stärka volleybollen i Uppsala, lägger Patrik Törner till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.