UVBS herr utmanar elitserielagen


Foto samtliga bilder: Per Eliasson
UVBS herr fick ett bra kvitto på att man är inne på rätt spår efter elitturneringen i Södertälje. Där ställdes man mot elitserielagen Sollentuna, Södertelge, Vingåker och Säter. Och resultatet blev tre segrar och en förlust.

När UVBS fick en inbjudan om att vara med i elitturneringen funderade tränarna Patrik Törner och Michael Jestin hur man skulle gör och om man skulle tacka ja eller tacka nej och stanna hemma för att spela Uppsala Cup.
– Vi kände att det är otroligt viktigt att alla spelarna får chansen att spela försäsongsmatcher och i och med att vi är en så stor trupp är det ju viktigt att alla får matchning. Mot division 1-lag vet vi att alla kan spela och göra det riktigt bra men vi var lite fundersamma hur det skulle bli mot elitserielag, säger Patrik Törner.
Det visade sig dock tidigt att oron var obefogad. UVBS, Sollentuna och Södertelge slutade all på tre segrar och en förslut efter helgens matcher.

Uppsala – Vingåker 2 – 1 (25-15, 11-25, 25-23)
Tränare Patrik Törners kommentar om matchen:
“Vi bestämde redan före matchen att spela runt på alla spelarna och ställde upp en sexa efter det. Vingåker gick på tufft i serven (en filosofi som deras nye kanadensiske tränare infört) vilket resulterade att första set blev lite ryckigt med mycket servemiss från deras sida. När det väl blir spel om bollen gör vi det bra. I andra set sätter Vingåker fler servar och vi är kanske lite nöjda/förvånade över att ha vunnit första set så lätt. I mitten på andra set byter vi också ut i stort sett hela laget och låter nya spelare få chansen. Inför tredje set börjar vi om från noll och spelar ett jämnt set där vi är det bättre laget och lyckas vinna setet och matchen. Vingåker spelar med sin första-sexa med två proffs men saknade Albin Eriksson som är en mycket duktig vänsterspiker.”

Södertelge – Uppsala 3 – 0 (26-24, 25-19, 25-21)
Tränare Patrik Törners kommentar om matchen:
“Vi fortsätter att spela runt på hela laget och byter efter halva matchen såå att alla får ungefär lika mycket speltid. Samtidigt spelar Södertelge med sin förstasexa bestående av tre utlandsproffs. Södertelge är ett stort lag och vi får hela tiden kämpa lite i underläge. Trots det är vi med bra i alla set och spontant känns det som att vi har betydligt mer att ge än vad Södertelge har om vi i framtiden skulle mötas i en tävlingsmatch. Vi kan höja oss flera steg än vad jag tror att Södertelge kan, om det räcker återstår att se …”

Säter – Uppsala 1 – 2 (23-25, 25-22, 22-25)
Tränare Patrik Törners kommentar om matchen:
“Säter mötte vi ju två gånger i serien förra säsongen där båda matcherna slutade med knapp Säterseger. Eftersom UVBS tackade nej till elitseriespel så gick frågan till Säter som tackade ja. De har värvat någon spelare till inför denna säsong men kommer att få det tufft i Elitserien. Mot Säter valde vi att vila vår förstepassare Peter Anundgård och vår lagkapten Adrian Norrby som hjälpte till med statistiken i stället. Det innebar att tränare Michael Jestin som även agerar andrepassare spelade hela matchen samt nyförvärvet Martin Schol som plockats upp från b-laget till denna säsong spelade hela matchen. På övriga positioner fortsätter vi att byta runt så att alla får speltid. De två första seten är jämna där det böljar lite fram och tillbaka. Och det blir ett lite annorlunda/långsammare spel för vår del när Michael Jestin passar men vi gör det ändå bra. I tredje set sätter vi högsta fart från början och har en stor ledning som krymper mot slutet men det räcker till seger. Kul är också att vår unge center SImon Kärrman som har hoppförbud på grund av knäproblem kommer in och servar och spelar försvar riktigt bra i alla seten.”

Uppsala – Sollentuna 2 – 1 (25-19, 25-18, 21-25)
Tränare Patrik Törners kommentar om matchen:
“Detta är på förhand helgens tuffaste match. Eftersom det är sista matchen och vi redan är väldigt nöjda med vad vi åstadkommit samt att alla fått spela lika mycket väljer vi att testa och matcha laget lite tuffare denna match. Sollentuna väljer samtidigt att matcha sitt lag lite försiktigare och har några bänkspelare på planen. Det gör att vi efter några lite trevande bollar inledningsvis är det klart bästa laget i två första seten. Vi spelar vårt spel och har full koll på hur vi ska stoppa Sollentuna. Markus Palm och Peter Anundgård spelar precis så som vi vill att de ska göra. I tredje set när vi redan vunnit matchen byter Sollentuna in sin förstasexa (förutom Staffan Blomgren som vilade hela matchen) med landslagsspelaren Victor Nielsen som passare. Samtidigt som vi nog är lite nöjda och Sollentuna växlar upp kommer vi i ett stort underläge direkt från början. Men efter några time-outer där vi kan ställa om fokus och börja spela boll för boll vänder vi matchen och börjar komma ikapp. Det räcker inte hela vägen men hade setet gått till 30 poäng hade vi kanske hunnit ifatt. Sammanfattningsvis gör vi en bra helg och nu vet vi att vi kan mäta oss med elitserielagen och att vi har en riktigt bra, bred och jämn trupp!”

Om två veckor inleds seriespelet för UVBS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.